Annat hände under vintern.....

Gapar tomt inför säsongsstarten

Under vintern låg traktorn lite i träda.....men det var full fart i verkstaden ändå..........
Vårt "lekrum" blev färdigt för användande samt en sommarbil inhandlades då Kent vill prova att köra på bana nu också.

Det blev då lite mer panik än väntat inför säsongsstarten då det visade sig vara mer problem än vi anat när vi avslutade 2017

Det blev med de problem som hittades en rejäl genomgång av dieselflödet......Turbon blev nyrenoverad efter lite slitage som hittades men den stora grejen blev denna gång en ny kamaxel i dieselpumpen då den gamla visades sig vara skavd och sliten. 
Då det inte gick att finna en ny med märke Iveco så fick vi hjälp från Danmark med att finna en som dock kunde passa men den är från en Scania istället.
Helt problemfritt var det så klart inte då tändflödet nu blev ett helt annat och därmed har det även krökts nya rör.

 

Men....WOW! vilket sound och ett bra flöde var det också på både diesel och vatten när första start gjordes. 

 

 • Nästan allt på plats igen

 • Första start efter div justeringar och det låter ju bra!

 • Visar på bra flöde nu också

Vi blev klara till starten!

Första Tävling för säsongen går som alltid i Lidköping. Denna gång testades att köra pulling en hel Lördag. Vi anlände tidigt och hann med en stunds "Go fika"i det underbara vädret och firar 30 års jubileum som tävlande ( med visst uppehåll) ihop med Team Dingo.
När det sen blir tävlingsdags för vår klass framåt kvällen så kör hela det starka fältet med eurocupdeltagande först o sen bjuder vi till med ett fin-fint dieseldrag och landar på 73,54. Mycket gott resultat för vår traktor och ett skönt kvitto på att allt är OK!

 • Besiktning av traktorn

 • Nöjda smålänningar

 • Fika med danska vänner från Team Dingo

Litet uppehåll o sen Målilla

Banan i total mörker och inget mer drag kan göras

Målillas fredagskväll blev tyvärr en "flopp" för vår del men framförallt för våra tillresta vänner och publiken som önskade se oss på fredagskvällen.

Allt såg verkligen lovande ut med strålande väder så vad kan gå fel?       Ja nu vet vi! 
Trots liten brännskada och ett skadat finger så var vi vid gott mod. Vi hade fått oväntat besök av bekanta som skulle se pulling och oss för första gången samt fler som förväntansfullt ville se vår diesel i action. Men sen blir "timingen" helt fel och ALLA standarklasser körs före oss?? Om jag då säger att de är MÅNGA så förstår alla att klockan hinner bli sent! De som då väntade på oss o de få övriga modifierade satt ändå tålmodigt kvar. Kockan närmar sig halv tolv på natten då nästa katastrof inträffar......Banan blir mörklagd då en säkring går.......Inget som fixas så där i en hast så funktionärer och publiken går molokna därifrån. Ingen mod pulling denna kväll!

Hur det gick sen?  Jo, vi körde ett hejdlöst bra drag KL. 11,00 dagen efter för nästan ingen publik alls sen gick bromsvagnen sönder och därmed slutade det igen lite snopet. 

Ni får hålla till godo med filmen istället

 

Det sköna draget i Målilla

Full ös på Double Trouble som tyvärr inte så stor publik fick ta del av. Håll till godo med film istället

Avlöser med Väse och Gotland i snabb takt

Såsom denna sommaren blev så bjöd båda dessa platser också på strålande men svettigt pullingväder. 
Inför starten i Väse hade vi junior till att starta upp traktorn ( måste ju lära upp den andra generationen nu)
Dessutom drillas han ganska hårt nu inför att få ta ett ansvar på Öland sen när han o pappa får klara sig själva. 
I torkan o hettan så var det inte mycket grepp i banan o trots att vagnen inte var ställd så tungt så fick vi mycket material med oss o kämpande till oss strax över 90 meter. Då D- Power & Smokey Eagle sen körde runt 60 meter togs ett beslut om att stanna med detta drag o inte fresta det mer. Lite taktiskt o hopp om att ingen av de andra skulle lyckas bättre i drag 2 heller. Dock fick D Power en riktigt bra resa men stannade ändå på ca 82 m och därmed bärgade vi segern i Väse med detta enda drag.

 

Gotland med samma sköna känsla......

Denna gång hann vi besöka Grå Gåsen i södra delen av ön för att uppleva lite av det man sett på TV och Så mycket bättre. Vi tog oss sen på Lördagen även till östra sidan från Roma för att bada i havet. Har aldrig badat i havet med så skön temp!
Framåt e.m. drog sen tävlingen igång och vi förberedde oss med gofika och flugsmälla ( fast jagade mest getingar)

 

Väl på tävlingen fick vi visserligen FP första draget men det blev studsigt och lite trögt. Men skam den som ger sig.....Trots att vi vann med detta drag så kom vi tillbaka med full kraft efter lite små justeringar och då blev det KANON! Ett härligt drag fick därmed bli avslutningen för SM serien

 

Nya Så mycket bättre-gänget?

Kommer dessvärre bli utan sång i så fall!

Kom ej in på gården med bussen.....

Fick OK att stå parkerade utmed vägen. Tur bussen är så liten!

Vapen mot getingar i högsta hugg

Har ju en viss forbi mot dessa djur så är gärna väl utrustad

En snygg avslutning på Gotland

SM avlutas härmed och vi är SM etta i 2500 kg mod i år igen. Gött!

Lugnt o skönt väntar vi på tävlingen

Säsongen avslutas med två Uppvisningsplatser

Unge herr Bartholdsson vid spakarna denna gång

Vi blev inbjudna att delta på Öland med lite uppvisningsdrag. Halva teamet med + lite extra hjälp begav sig dit och bjöd på två drag på en liten svårbemästrad bana. Då skrivande av denna sida ej befann sig på plats så har jag via hjälp fått ta del av lite bilder och film. Det roliga med denna resa var att junior Bartholdsson gjorde sitt allra första drag. Klart det är svårt att hålla reda på allt men grabben gjorde bra ifrån sig och får med beröm Godkänd! Om nu nerverna håller så kommer han säkert tillbaka nästa år igen?

 • Pappa visar vägen

  En ovanlig situation för de båda!

 • Draget är bra

  I efterhand vet vi att kyla-insprutningen nog ej var helt ok här men det blev ändå ett bra drag av grabben

Avslutar sen på topp i Laholm

SM seriesegrare år 2018 är ett faktum. Återigen konstaterar vi att kämpa och delta lönar sig

13 Oktober och strålande bra väder. Storpublik och över 100 traktorer skulle visa upp sig denna dag. Tyvärr blev vi placerade sist med uppvisningsdragen så mycket av publiken hann därifrån, men väntan kunde ju ändå ske i skönt höst(sommar)väder. Medan tävlingen pågick hann vi ju både se lite av övriga tävlande, äta gott och pratat med folk som kom förbi så lugnt och skönt för vår del. Ordningen var återställd då nästan hela teamet (Fru Bartholdsson saknades) var på plats så Stellan satt återigen vid spakarna och Kent fanns med bredvid. Även jag ( Carina) tog lite foto o filmade igen.

Även banan var bra och greppvänlig så vårt första drag gick till FP och såg helt ok ut. Dock kommer grabbarna på att något med kylningen ej är korrekt. ( Nedladdning av data visar också på detta från Öland) Lite skruvning och kontoll visar också på att det ej sprutar in vatten som det ska på alla plan. Detta korrigeras på plats och sista draget låter betydligt bättre dock har det nog slarvats med att fästa tillbaka skyddsplåten ordentligt vilket då blir ett litet snörpligt slut på säsongen......Den lossnar under draget och öppnar kranen under expansionskärlet som då läcker ut olja....Alltså egentligen ingen fara men det såg trist ut och plåten är ju såklart förbrukad! Men vi är nöjda med dagen och fick avsluta med att ta emot segern för SM serien 2500 kg mod. i år igen! SKÖNT att inga svåra haverier inträffat så nu ska grejerna kollas upp och genomgå renoveringar etc under vintern. 

 • Glad efter ett fullföljt första drag

 • Aj aj ett litet haveri med plåten....

 • Ledsamt ligger den vid sidan

Drag 2 med tappning av både plåt och kamera

Tappar inte bara plåten...utan filmaren tappar telefonen också! Därav försvinner även lite av draget och slutar med förstörd plåt, men gott sång i motorn igen!