Full Pull på Öland

Öland 1 Aug Kvällstävling med SM Modifierade

Jippiie! Så bra vårt första drag gick

Med sikte på Öland gav vi oss denna gång iväg på f.m. en Torsdag. Kvällstävling med enbart SM för modifierade stod på agendan. Nåväl en del lyste med sin frånvaro och då vi inte är så många tävlande så såg det aningen dystert ut med antalet traktorer. Dock fanns en viss utfyllnad av veteran och standard samt ett "taggat" pullinggäng. Vi stod som första traktor ut så det blev en skön start på tävlingen både för oss och alla tillresta då vi fick till ett strålande Full Pull.

Sen avlöste den ena efter den andra med bra show och spänning för 950 kg ända in i det sista. När alla kämpar och hjälps åt på alla sätt så blir ju tävlingen bra trots de sämre förutsättningarna. 

Vi drog sen även ett bra andradrag men blev besegrade av XL och tog därmed en andra plats denna gång. 

Därmed borde totalpoängen för SM serien så här långt kunna summeras till vår fördel inför en ev EM Plats. Men än får vi vänta på besked om startplats finns för Sverige osv.

Uppsnack....

Strålande första drag

Eftersnack med den nya generationen Girlpower

Drag 2 lämnar en stor hög efter sig

Nu väntar en avkopplande kväll med pullingvänner

Små justeringar i verkstaden

29. Jul, 2019

Mindre vatten o lägre tomgång

Små justeringar i verkstaden sker inför Öland på Torsdag......... Något lägre tomgång och lite mindre vatteninsprutning testas ikväll! I övrigt OK efter senaste tävlingen och tvättad traktor lastas snart upp igen.......

Ekeröd Söndag 28 Juli

Fyra tävlande i klass 2500 kg

I hettan som råder så väljer vi köra mot tävlingen under lördagen och anländer till ett behagligt skåne. Blåsten räddar oss alla från värmeslag och tävlingen pågår för fullt när vi tar plats i depån. Även denna kväll blir behaglig med en grillstund som sen övergår i allt mer sällskap och tid för lite nostalgisnack och många goa skratt. Det är ju verkligen dessa stunder som sätter extra krydda på det vi håller på med!

När vi sen vaknar på söndagen är vädret som förbytt...........Moln och regn! Men efter regn kommer sol och lagom till start så klarnar det upp och hela dagen klarar sig från nederbörd. Efter något trög start så kommer vi till vår klass där det dagen till ära finns en dansk inbjuden traktor samt XL som annars oftast saknas på de svenska tävlingarna. Då får ju Double Trouble lite för mycket att bita i. Men med våra mått mätt så blir det två fina drag och en tredje plats efter de två "värstingarna" ( lite som sig bör) Därmed också några fina SM poäng att lägga till också.

Ser mörkt ut på morgonen

Det har ljusnat på himlen

Första draget mätte 94,31 men vi upplever för hög tomgång o därmed följdproblem med kopplingen

Lite justering i closepit inför andra draget

Lite hög tomgång justeras samt tankar upp o byter draget.

Drag i dieseln

Andra draget känns motorn helt OK men svårt få med farten i starten

Tredje plats o liten buckla med hem

Efter två lyckade drag så slutar vi på en tredje plats och är nöjda med dagen

Gotland Fredag 19juli

Grillterapi

Som vanligt när vi ska tävla på Gotland får man passa på med lite semestertankar också då tävlingarna nu duggar tätt. Vi startar på torsdagen med färja över till ön tillsammans med massa fler "pullare". Sen får man fördriva dagen med lite aktivitet. Denna gången blev det en runda minigolf och ett stopp på ett fikaställe. Laddade med energi tar vi sen plats vid banan i Roma och som vanligt så är det alltid trevligt med lite mysig samvaro på kvällen. Vi samlade oss i tältet och fick snart sällskap och det blev till en mycket bra kväll. 

 • Mysig samvaro

  Samling under tälttaket för lite småprat och mycket skratt

 • Förare för dagen är Alex

  Repade nog mod under fredagen kanske med lite påtryckning från vännen Julia?

 • Eftersnack...Vad hände egentligen?

  Helena visar filmningen på det lilla ryck som sen slutade med 0,08 eller nåt i den stilen

Fredagen gäller att spendera tid i väntan på kvällstävlingen så några tog ett bad medan andra bara tar det lugnt. När kvällen sen kom så hade nog Julia lyckats övertala Alex till att köra för nu annonserar han för att vill vara vår förare.

Med det sagt så var nog mamma Helena mest nervös........... Tyvärr blev det dock lite platt fall för Double Trouble och snopet fick vi lägga ner andra försöket också då oljetrycket försvunnit.

Vad hände då? Jo en kanske något nervös grabb eller inte tillräckligt taggad? fick se sig besegrad av en tuff diesel!  Det krävs ju såklart lite övning innan man kan bemästra alla detaljer och denna gång blev det för mycket vatten insprutat och traktorn tappade allt tryck och gick ner så lågt i varv att den drar baklänges och detta fick då följproblemet med tappat oljetryck så inget drag denna gång. Bättre lycka nästa gång istället.

13. Jul, 2019

Väse

SM deltävling i Värmland

Väse Lördag 13 juli

Grabbarna gav sig iväg på fredagkvällen för att finnas på plats på Lördagen när allt drog igång.

I en solstrålande varm dag gjorde vår traktor även denna dag precis vad man kan önska sig! 
2 mycket godkända drag och som tur är en hel traktor.

Nämen vänta lite nu?....En varvräknare har visst havererat!

Som tur är har vi i skrivandets stund haft hjälp med en liten lödning och nu ska grejerna snart lastas igen för Gotland väntar på fredag

Målilla Lördag 29 Juni

Kl 20,00 i Målilla var vi första traktor och inledde med bravur. Sköönt!

Målilla forts...............

Mysigt med pulling i kvällssolen och pokal som vittnar om seger

Dags igen då får PowerWeekend i Målilla. 

Denna gång ska vi vara med och köra på Lördagkvällen så hinner ta oss dit i lugn takt under lördagen och mysa en stund av ett strålande väder.

Kvällen bjöd sen på bra pullingunderhållning och lite spända var vi allt för inte säkra på om ett misstänkt problem nu var löst?
Men tack och lov så visar sig Målillas bana ge oss flyt ännu en gång.

Traktorn drog återigen som den ska och Full Pull!!!
Då inte motståndarna körde fullt så var vinsten bärgad med detta drag men som vanligt....Vi gillar ju detta så vi bjöd på ännu ett gott drag- Just for the show!

Lidköping 18 Maj

Detta symboliserar väl det som sker....in i dimman!

När vi anlände till banan på lördag strax innan lunch var det redan trångt i depån. Men efter vi fått en plats längst med vägen så såg vi till att hålla oss mätta med lite våfflor......det satt fint! Efter att förarmötet varit så fick vi besked om att vara startklara till kl. 18 så vi tog det lugnt en stund......Men sen fick vi brått! Rätt var det var så kommer de och vill hämta vår traktor ( kl var då ca 15,30) Ok de vill vara ute i tid då de har tidspress men det slutar inte här för när vi precis avslutat en fika så ringer de efter oss och undrar om vi inte ska varmköra då det snart är dags? Va???  Ska vi starta 2 tim före utsatt tid nu också?? 

Ja härdade är vi men denna dagen blev inget bra. Med en sån stressig början så kunde det väl inte gå mer än skogen.

Vet att banan är ganska svårbemästrad, men det var andra konstigheter också. Första draget misstänkte vi handlade om för mycket vatten och därmed dog kraften direkt. Men efter justering av detta borde det fungerat då motorn låter vass men nu blir det ännu sämre??!! 

Så jobbigt när man inte riktigt hittar orsaken. Efter genomsökning så visar det inget fel men den var totalt orkeslös. Det enda grabbarna nu har att tro är att det trots allt beror på turbon då den känns en aning lite glapp?... Återstår inget annat att göra än att ta en tur till Danmark och få den synad så får vi se...... 

 • Börjar bra med våfflor

 • Inget bra drag alls

 • Hemma igen och felsökning pågår

Pulling kan upplevas på många sätt..... • Säg Lidköping!

 • Här är en ställning

 • Och här är en annan ställing

Tvängstorp 4 Maj

Det gick ju bra detta

Nog undrade man vart detta skulle sluta då vädret inte riktigt visade sig vara pullingvänligt? Vi vaknade med lite snötäcke och en bit på vägen blev det värre.......för att senare vändas till ett grönt landskap? Vad lite man förstår om vädret! 

Väl på plats så möts vi av blöta, kyla och lera. Men det klarnar trots allt upp och klätt oss i mössa har vi gjort förr.

Efter en stunds uppladdning i depån så är det då dags för vår uppvisning och det går både smidigt och snabbt mellan hagelskurarna..........

Drag 1 tar sig hela vägen men det är slirigt och den får inte jobba för fullt så den får för mycket vatten och kör lite "blurrigt". En liten justering inför drag 2 och då går det bättre, men då banan inte riktigt ger motstånd så är det lite för mycket kylning i början på draget men vi har fått det bästa kvitto man kan få och publiken är förhoppningsvis nöjda med två Full Pull med go dieselrök!?

Summering: Drog så himlen öppnade sig? Ett litet orosmoln drar förbi längst banan och precis efter båda våra drag så kommer en hagelskur!! För att sen bli lugnt igen??

Pullingväder? Blir det snöplog idag istället?

Några mil senare vänder det....

Blött och lerigt men uppehåll

Closepit- I väntans tider

Konstaterar att vi kan vara nöjda med dagen?