I verkstaden under vintern......

Allt i motorn gås noga igenom

Ihop med allt annat som ska skötas under vintern så ligger traktorn i delar.....Lite justeringar såsom nytt turboskydd samt ny skyddsplåt är en del. Genomgång och reparation samt tvätt av hela motorn en annan.

Sen vill ju Kent gärna skruva lite BMW också!

Våran torsdagskvällsaktivitet får inte heller missas! Då blir övre plan i verkstaden till en "pingiskväll" med gofika och umgänge.
Alltså är en verkstad bra till ALLT!

 

Det sista innan första start.....

Test och tvätt inför första start i Maj får OK

När sen traktorn är hel och ren så är det alltså dags för första start och det som nu först ska testas i första dragen är hur vatteninsprutningen funkar. Det är gjort en del ändringar med tryck och flöde så det ska bli lagom med vatten för att kyla. Det är som med så mycket annat.................................... Inte för mycket och inte för lite! 

Så nu kööör vi!

Säsongsstart i Tvängstorp 4 Maj

Det gick ju bra detta

Första start sker 4 Maj och snötäcket ligger vitt utanför.....Man tror inte det går att köra pulling.

Men väl framme i Tvängstorp så är det lite grönare.

Vi gör vår uppvisning mellan hagelskurar och kör FP. Dock ska det till lite små justeringar innan skarpt läge i Lidköping.

Pullingväder? Blir det snöplog idag istället?

Några mil senare vänder det....

Blött och lerigt men uppehåll

Closepit- I väntans tider

Konstaterar att vi kan vara nöjda med dagen?

Lidköping 18 Maj o första SM deltävling

Detta symboliserar väl det som sker....in i dimman!

Blev tyvärr en riktig "skittävling" för vår del

Fick knappt plats i depån.......men vi tänker positivt och gräddar lite våfflor i väntan på start som ska vara kl. 18. Men då kommer ett bakslag som nog är startskottet till allt elände? Rätt var det var så kommer de och vill hämta vår traktor ( kl var då ca 15,30) Ok de vill vara ute i tid då de har tidspress? Men det slutar inte här för nästa stress blir när de ringer efter oss o undrar om inte vi ska varmköra snart??? Va???  Ska vi starta 2 tim före utsatt tid nu också?? 
Ja härdade är vi men denna dagen blev inget bra. Med en sån stressig början så kunde det väl inte gå mer än skogen.

Motorn låter vass men ändå upplevs traktorn orkeslös......och vi hamnade i dimma....
Nej det blev ingen bra dag!

Hem och felsöka.................

 

Målilla nästa....

Mysigt med pulling i kvällssolen och pokal som vittnar om seger

Dags igen då får PowerWeekend i Målilla. 

Denna gång ska vi vara med och köra på Lördagkvällen så hinner ta oss dit i lugn takt under lördagen och mysa en stund av ett strålande väder.

Kvällen bjöd sen på bra pullingunderhållning och lite spända var vi allt för inte säkra på om ett misstänkt problem nu var löst?
Men tack och lov så visar sig Målillas bana ge oss flyt ännu en gång.

Traktorn drog återigen som den ska och Full Pull!!!
Då inte motståndarna körde fullt så var vinsten bärgad med detta drag men som vanligt....Vi gillar ju detta så vi bjöd på ännu ett gott drag- Just for the show!

Skönt...Nu är vi med igen!

Nu börjar semestertävlingarna......

Väse 13 Juli
Bjöd på en strålande varm dag och två mycket bra drag och som tur är bara en varvräknare ur funktion. I övrigt hel traktor.

Gotland 19 Juli
Eftersom vi ska med färjan redan på torsdagen så hittar vi alltid på något tidsfördriv innan tävlingsdags. Denna gången blev det en runda minigolf och ett stopp på ett fikaställe. Laddade med energi tar vi sen plats vid banan i Roma och som vanligt så är det alltid trevligt med lite mysig samvaro på kvällen. Vi samlade oss i tältet och fick snart sällskap och det blev till en mycket bra kväll. 

Detta var dessvärre det bästa med hela vår medverkan denna gång. Hastigt bestämmer sig Alex för att han "vågar" bli vår förare, men dessvärre blev det platt fall för Double Trouble.
Vad hände då? Jo en kanske något nervös grabb eller inte tillräckligt taggad? fick se sig besegrad av en tuff diesel!  Det krävs ju såklart lite övning innan man kan bemästra alla detaljer och denna gång blev det för mycket vatten insprutat och traktorn tappade allt tryck och gick ner så lågt i varv att den drar baklänges och detta fick då följdproblemet med tappat oljetryck så inget drag denna gång. Bättre lycka nästa gång istället. 

 • Mysig samvaro

  Samling under tälttaket för lite småprat och mycket skratt

 • Förare för dagen är Alex

  Repade nog mod under fredagen kanske med lite påtryckning från vännen Julia?

 • Eftersnack...Vad hände egentligen?

  Helena visar filmningen på det lilla ryck som sen slutade med 0,08 eller nåt i den stilen

Fortsätter med Ekeröd och Öland

Ekeröd 28 Juli
Hettan gör att vi väljer anlända under lördagen men vår start sker sen på söndagen. Men även denna kväll blir behaglig med en grillstund som sen övergår i allt mer sällskap och tid för lite nostalgisnack och många goa skratt. Det är ju verkligen dessa stunder som sätter extra krydda på det vi håller på med!
När vi sen vaknar på söndagen är vädret som förbytt...........Moln och regn! Men efter regn kommer sol och lagom till start så klarnar det upp och hela dagen klarar sig från nederbörd. Idag har vi lite mer motstånd då både en dansk traktor samt XL finns med. Men med våra mått mätt så blir det två fina drag och en tredje plats efter de två "värstingarna" ( lite som sig bör) Därmed också några fina SM poäng att lägga till också.

Hinner knappt hem igen så ska vi till Öland..... 

Ölands kvällstävling Torsd. 1 augusti och vi ger oss iväg på förmiddagen. Enbart modifierade traktorer står på agendan och det såg först en aning dystert ut då vi inte var så många.

Dock fanns en viss utfyllnad av veteran och standard samt ett "taggat" pullinggäng. Vi stod som första traktor ut så det blev en skön start på tävlingen både för oss och alla tillresta då vi fick till ett strålande Full Pull. 

Sen avlöste den ena efter den andra med bra show och spänning för 950 kg ända in i det sista. När alla kämpar och hjälps åt på alla sätt så blir ju tävlingen bra trots de sämre förutsättningarna.  

Vi drog sen även ett bra andradrag men blev besegrade av XL och tog därmed en andra plats denna gång. 

EM i Brande och vi kör för Sverige

7-8 Sept EM i Brande
Vi ska representera Sverige med vår traktor på EM.

Vi tar några extra härliga kompisar med oss och gör en helg i Danmark. Pulling är ju mer än bara tävling och då vi enbart ska tävla på söndagen så ägnar vi Lördagen åt att vara publik och får en härlig dag med både bus och skratt! 

Då sen risken för regn på söndagen är mycket överhängande så tas tyvärr ett beslut om att ställa vagnen tungt ( som Pull Off) direkt och endast ett drag........Då kan väl alla räkna ut att vi får stora besvär! MEN....en diesel sliter så gott det går och vi blir i alla fall inte sist! 

Men efter så mycket regn så lyckas de med en bra tävling trots att det för vår del o hela den klassen blir lite avhugget.

 • Riktigt "sörjigt" i depån

 • Vi får god hjälp med att rensa däcken innan lastning

Avslutar så med Öland och Laholm

Öland 28 September

Återigen beger vi oss till Öland. Denna gång ska tävlingen ske i samband med skördefesten så vi passar på att besöka Eriksöre för att ta del av den också lite på fredagkvällen. 
Tävlingen är sen på lördagen och återigen blir det bra pulling här. Regande hela fredagen men spricker upp och Ölands sten verkar svälja allt vatten. Banan är dock lite svårbemästrad och med sällskap av Dingo från Danmark som för första gången kör sin traktor med Metanol blir vi med 94,35 tvåa.

Laholm 12 oktober

Så kör vi då vårt sista drag för säsongen och otroligt nog så klarar även denna tävling sig ifrån regn. Även denna gång gör Dingo oss sällskap och vi har Smokie Eagle som tävlar i vår klass på plats också. Denna gång blir vi segrare med jättefina drag då Dingo råkar ut för litet haveri och inte kan fullfölja.

Vi börjar med 99,66

Justerar och servar lite mellan dragen

Gör även ett strålande sista drag

Och vinner både dagen samt SM titeln.

Så här avslutar vi alltså år 2019!

Pulling kan upplevas på många sätt..... • Vi hälsar på spöken i Eriksöre

 • Årets sista tävling startar i mörker

 • Och avslutas med en stor hög

 • Säg Lidköping!

 • Här är en ställning

 • Och här är en annan ställing