• Börjar bra med våfflor

  • Inget bra drag alls

  • Hemma igen och felsökning pågår

Lidköping 18 Maj

Detta symboliserar väl det som sker....in i dimman!

När vi anlände till banan på lördag strax innan lunch var det redan trångt i depån. Men efter vi fått en plats längst med vägen så såg vi till att hålla oss mätta med lite våfflor......det satt fint! Efter att förarmötet varit så fick vi besked om att vara startklara till kl. 18 så vi tog det lugnt en stund......Men sen fick vi brått! Rätt var det var så kommer de och vill hämta vår traktor ( kl var då ca 15,30) Ok de vill vara ute i tid då de har tidspress men det slutar inte här för när vi precis avslutat en fika så ringer de efter oss och undrar om vi inte ska varmköra då det snart är dags? Va???  Ska vi starta 2 tim före utsatt tid nu också?? 

Ja härdade är vi men denna dagen blev inget bra. Med en sån stressig början så kunde det väl inte gå mer än skogen.

Vet att banan är ganska svårbemästrad, men det var andra konstigheter också. Första draget misstänkte vi handlade om för mycket vatten och därmed dog kraften direkt. Men efter justering av detta borde det fungerat då motorn låter vass men nu blir det ännu sämre??!! 

Så jobbigt när man inte riktigt hittar orsaken. Efter genomsökning så visar det inget fel men den var totalt orkeslös. Det enda grabbarna nu har att tro är att det trots allt beror på turbon då den känns en aning lite glapp?... Återstår inget annat att göra än att ta en tur till Danmark och få den synad så får vi se...... 

Pulling kan upplevas på många sätt.....  • Säg Lidköping!

  • Här är en ställning

  • Och här är en annan ställing

Tvängstorp 4 Maj

Det gick ju bra detta

Nog undrade man vart detta skulle sluta då vädret inte riktigt visade sig vara pullingvänligt? Vi vaknade med lite snötäcke och en bit på vägen blev det värre.......för att senare vändas till ett grönt landskap? Vad lite man förstår om vädret! 

Väl på plats så möts vi av blöta, kyla och lera. Men det klarnar trots allt upp och klätt oss i mössa har vi gjort förr.

Efter en stunds uppladdning i depån så är det då dags för vår uppvisning och det går både smidigt och snabbt mellan hagelskurarna..........

Drag 1 tar sig hela vägen men det är slirigt och den får inte jobba för fullt så den får för mycket vatten och kör lite "blurrigt". En liten justering inför drag 2 och då går det bättre, men då banan inte riktigt ger motstånd så är det lite för mycket kylning i början på draget men vi har fått det bästa kvitto man kan få och publiken är förhoppningsvis nöjda med två Full Pull med go dieselrök!?

Summering: Drog så himlen öppnade sig? Ett litet orosmoln drar förbi längst banan och precis efter båda våra drag så kommer en hagelskur!! För att sen bli lugnt igen??

Pullingväder? Blir det snöplog idag istället?

Några mil senare vänder det....

Blött och lerigt men uppehåll

Closepit- I väntans tider

Konstaterar att vi kan vara nöjda med dagen?