Lite Uppsnack.......

Snart är det alltså återigen dags för en Pullingsäsong. För vår del den nionde med denna traktor. Den har verkligen hängt med oss väl. Lite motgångar men mest medgångar och mycket glädje.

Vi hoppas nu att återigen få uppleva publikstöd och en härlig säsong och vill ni vara med oss även i år så blir vi jätteglada. Så om ni har tid och tar er till en tävling är ni alltid välkomna med ett besök i depån också.  

Säger som de i Mello.....Dååååå Köööör Vi !

 

Pulling-Planeringen för 2019

Sådär ja.....grejerna på plats igen!

Lördag 4 Maj Tvänstorp

Vi har blivit bjudna till Tvängstorp för en liten uppvisning.

Det körs pulling i SM serien för standardtraktorer under dagen men någon gång under tävlingens gång kommer vi alltså att göra vårt första drag för säsongen som en liten extra show och uppvisning på vad en modiefierad dieseltraktor har att erbjuda. Detta blir ju då även en test för oss och en uppstart.......

För mer info så följ deras sida och info på facebook: 
https://www.facebook.com/events/505311749978133/

  

      Lördagen 18 Maj Lidköping

Vi inleder säsongens SM serie med Lidköping lördag kväll. Det kommer köras pulling under dagen men sen drar de lite tyngre och modifierade klasserna igång på kvällen och vi kommer enl förhandsinfo att vara första klass med start kl 18. Sen stegras det sig under kvällens gång med Eurocupklasser där de häftigaste maskinerna i Europa visar upp sig. 

Här brukar det bjudas på mycket bra pulling och för info om detta så följ deras sida: http://www.ltpc.se/lidkoping-city-pull.aspx

 

Reklamfilm för året: https://www.youtube.com/watch?v=ofVXqql6sYw&feature=youtu.be

Eller så kan ni följa det på FB:
https://www.facebook.com/lidkopingtractorpullingclub/

Tuffare schema väntar under semestern sen.....

Helgen 28 -30 Juni Målilla

Målilla bjuder även detta år på Powerweekend. Denna helg innehåller mycket Gott och Blandat. Enl programmet som nu finns ute så ser det ut som att vår medverkan ingår i pullingen på lördagkvällen. Det körs då som en del i SM serien m.fl. Vi hänvisar med mer info till deras sida: 

http://www.tractorpulling.nu/program/
 

 

Lördagen 13 Juli Väse

Även i år är det SM tävling med lite modifierade traktorer. Men det största antalet traktorer till denna tävling är ändå Standard då det har varit så många som över 90 st till start. Så vill man ha mycket pulling så finns det här. Det körs på två banor så alltid någon att titta på. Vår klass mod.2500 kg samt den lite tyngre 3500 kg är de som då sticker ut från de mer standard som kör denna dag

 

Fredagen 19 Juli Gotland

Det avlöper sen i snabb takt med tävling på Gotland. Det är SM i samtliga modifierade klasser samt en hel del standard och lokalt. Denna tillställning körs alltid ihop med en motorvecka och fredagen är då reserverad för pulling i Lövsta,Roma.

 

Helgen 26-28 Juli Ekeröd

Dags igen för Ekeröd att göra entre med SM tävling. Har hört rykten om en hel helg med lite mer än bara pulling så vi ser med spänning fram emot vad detta blir. Har inte heller här så mycket mer vetskap så den infon kommer......Men boka in helgen vet jag!

 

Torsdag 1 Augusti Öland

Då det är semester så ligger en tävling på en vardag på Öland. Så knappt hinner vi hem och hämta andan förrän det är dags igen alltså. Enligt program så ser det ut att bli SM serien med samtliga modifierade klasser som kör denna dag. Mer info kommer......

Nu en välbehövlig vila.......

Augusti ser helt tomt ut för pullingen sen så då laddar vi väl för det som blir en avslutning.....

EM i Brande Danmark !

Helgen 7 - 8 September

Mitt på Jylland ligger då denna plats där det i år ska bli ett EM.  Vad gäller deltagande så vet ingen detta då det avgörs under säsongen. Men det vi vet är att vi kommer bege oss dit med eller utan traktor för kör vi inte så tittar vi!

Inte slut riktigt än..........utan det finns i kalnedern nu ytterligare två tävlingar i SM serien.

Lördag 28 September Öland...igen

Ihop med skördefesten på Öland så arrangeras det för andra året lite pulling också. Det står ett kryss för vå medverkan och kan då kanske även ingå som SM. Dock är det sen inte fler av de modifierade utan Standard och de allra minsta som får sitt också

Lördag 12 Oktober

Årets sista tävling även denna gång i Laholm

 

Nu vill visa på Nostalgi också.......

Tänk att vi har kört pulling i centrala Anderstorp också......Denna härliga uppvisning gjordes 11 Maj 1996 med en av de första traktorerna vi hade på den tiden. Då hade vi en sponsor som gjorde i ordning denna lilla grusplan till en provisorisk bana mitt i Anderstorp. Tänk då att vi nu har en stor fin Scandinavian Raceway där inte ens gatbilarna får köra nu för tiden!!!!!!......Lite skrattretande va?

11 Maj 1996